Съвети към младоженците от сватбения фотограф

В днешно време все повече млади двойки се доверяват за сватбени снимки на професионален фотограф, владеещ изкуството на сватбената фотография. Ако сте направили избор в посока красота и професионализъм – добре дошли!

Няколко препоръки за добри сватбени снимки

1. Добре е да поръчате булчински букет в червени или оранжеви цветове. Или поне да присъстват и цветя в този цвят в него.

Защо? Това се дължи на факта, че след това на снимките човек вижда бяла сватбена рокля, светъл тен на кожата, бял сватбен булчински воал, а може би и малка бяла чанта.

Оказва се, че на снимката преобладава много бяло и погледът на наблюдателя просто няма за какво „да залепне“. Няма цветни петна. А при сватбен букет в ярки цветове това ще е възможно. Някои булки се страхуват, че червеният букет ще „дръпне вниманието“ върху себе си. Това би било така, само ако се снима в стая, в която всичко е в бяло, и стените, и пода, и мебелите и т.н. Но нас ни заобикаля многоцветен свят, в който букетът добре ще подчертава празничната ситуация, сватбения сюжет и ще отделя самата булка, тя ще изпъква.

2. Като фотограф препоръчвам да изберете максимално светъл ресторант за празнуване на вашата сватба.

Идеално е да е в бяло. И като цяло е добре, ако в него има златни детайли и червени драперии (класическа барокова комбинация). Ако сте избрали тъмен ресторант, то силно препоръчително е ползването на допълнително осветление. Имайте предвид, че в зависимост от цветовете на стените на ресторанта, такъв оттенък ще преобладава в снимките от честването на вашата сватба. Това се дължи на факта, че светлината отразена от стените и тавана, е със същия оттенък като тях. Така че, както споменах в началото: идеалното решение е именно бял ресторант.

3. Опитайте се да наемете сватбен фотограф и видео оператор със сходни нива.

Аматьорите оператори ще пречат на фотографа да работи и обратно. Професионален сватбен фотограф винаги ще ви посъветва за специалист, с който е работил. А и двама добри познати професионалисти познават почерка си на работа и винаги ще умеят да направят добър синхрон. Те имат обща задача – възможно най-добрия резултат за младоженците. Трябва да се знаят отделни тънкости при външни снимки, как точно да се застане и под какъв ъгъл, с кой профил. И знанието на такива тънкости ще създаде вашият сватбен албум. Албум, на който ще се радвате и гордо ще показвате на другите.

4. Има някои важни подробности при снимките на брачната церемония

Например, при снимките вашите сватбени халки трябва да размените по такъв начин, че да се вижда, за да се заснеме. В противен случай, ако се въртите, вдигате лакти или силно смъквате ръцете надолу или ги дърпате към тялото си, то снимките ще хванат тези части от тялото. Тренировки на този момент пред огледалото ще ви бъдат много полезни и ще помогнат за сватбените снимки.

Поставянето на халките е добре да е бавно, за да се гарантира, че фотографът може да направи не един, а няколко кадъра. Да задържите тази поза три секунди повече няма да промени нищо в живота ви, но ще даде възможност фотографа да улови момента. Не бързайте, направете го спокойно, почувствайте радостта от мига, вземете удоволствието и в резултат ще получите и добри фотографии.

5. А, да. Усмихвайте се!

Кой би искал да гледа сватба, която е преминала в напрежение и с мъка на лицата на участниците. Усмихвайте се и се забавлявайте на този ден. Сватбата е най-добрият ви празник

© ФОТОГРАФ ЯВОР ДОНЧЕВ

 

.

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника  https://fotografsofia.com

1 comment

Comments are closed.