СВАТБЕНА ФОТОСЕСИЯ – УЛОВЕТЕ ВДЪХНОВЕНИЕТО!

Това е една от важните стъпки за влюбените. И към подготовката на този етап трябва да се подходи със сериозност. Помислете внимателно какво искате да видите на своите сватбени снимки. Важно е да се направи така, че увлекателният процес на сватбената фотосесия да не се превърна в прозаичен сценарий „Какво? Къде? Кога?“ и да даде само положителни емоции.

В хода на подготовката за сватбената фотосесия трябва да се вземат предвид много факти. Такива като: сватбената фотосесия дали да се проведе в студио или навън. Може да комбинирате тези две възможности.

Студийна сватбена фотосесия в София най-често се избира в студеното време на годината. Също така тя може да спаси положението, ако изведнъж времето ви предаде или има смяна на слънчевото есенно време с проливен дъжд. Всъщност, основното предимство на фотосесията в студио може да се нарече точно с думата комфорт.

В помещението не трябва да се опасявате от внезапния дъжд, сняг, неприятна мъгла, вятър, застрашаващи белоснежната рокля на булката. Освен това, в студиото винаги можете спокойно да освежите грима или прическата – никой вятър няма да може да ви попречи. И, разбира се, не трябва да забравяте и за това, че студиото на сватбен фотограф Явор Дончев ще откриете комфортна обстановка, грим и чаша ароматно кафе.

При студийна фотосесия няма да се тревожите за красивата декорация, атрактивните локации, места и други необходими дреболии, които помагат да се създаде настроение.

В студиото на Yavor Donchev Photography романтиката ще добави цветове – от прекрасни малки моменти до приказно сюжети. По ваше желание лесно можем да се „пренесем“ до всяка точка на света – благодарение на богатото въображение и широката гама от декори.

Често сватбена фотосесия започва със серия от кадри под кодовото име „Сутринта на булката“. И този етап на подготовка за главното събитие е напълно възможно да се заснеме преди навечерието на сватбата, като се организира сватбена фотосесия тип „будоар“.

Но, ако все пак сте решили да отидете в природата, то Yavor Donchev Photography ще организира вашата фотосесия в парка, в гората, на приятна полянка. Между другото, на разсъмване се получават много романтични кадри! Въпреки това, сватбена фотография може да се проведе не само на открито.

Сред оригиналните места за сватбени фотосесии може да се изберат музеи, театри, хотели, кафенета, сладкарници, паркове и различни атракциони. Една от най-популярните идеи е фотосесия на пикник. Ако в историята на вашите отношения има място, което е изиграло важна роля, без да му мислите много, отидете там или го изберете за сватбена фотография! Разгледайте арт-пространствата из София – те не са малко. Поразходете се из София в търсене на своите места. Понякога в оригинална локация може да се превърне изоставена къща, а защо не и книжарница!

Едно от предимствата на фотосесията на открито – възможност да се появят в кадър повече от 4 души (докато в студиото далеч не винаги се получава да се направи добра снимка, снимайки компания от гости).

Както и в случая със студийната сватбената фотосесия, трябва да не се забравя и за детайлите, които може да се превърнат в ефектен акцент. Така, например, една от главните роли играят булото и роклята на булката, но може да се обърне внимание и на пръстените не младоженците, хартиени гирлянди, надписи с тебешир, живи цветя, фенери и други.

Ако в деня на вашата сватба прогнозите обещават дъжд, не се обезкуражавайте! Запасете се с ярък чадър, ефектни гумени ботуши и… излезте да позирате под дъжда. Повярвайте, това ще бъдат ярки и запомнящи се кадри!

Между другото, не си струва да се откажете от фотосесия на улицата и в снежно време. От снимка на булката и младоженеца на кънки или ски се носи авантюризъм и закачка. А снимки в шейна придават романтика.

Каквато и фотосесия да сте избрали, опитайте се в навечерието на сватбата да порепетирате пред огледалото. С една дума, потърсете жестове и емоции, които искате да останат и се запазят за семейния албум.

Поръчайте сватбена фотосесия сега!

© ФОТОГРАФ ЯВОР ДОНЧЕВ

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *