СУТРИНТА НА БУЛКАТА – ФОТОСЕСИЯ ПРЕДИ СВАТБАТА – ЧАСТ 2

Какво включва една фотосесия „Сутринта на булката“

Обикновено такава сватбена фотосесия включва няколко етапа. Сутринта на булката започва като на всички хора, със събуждане. Само че в конкретният случай на булката, тя придобива доза романтика, вълшебство, предвкусване на невероятна радост и безкрайно щастие.

Около вас на масичката или нощното шкафче може да стои букет, бутилка с любимия ви парфюм… Може в кадър да влезе невидимото присъствие бъдещия ви съпруг, с поставянето на съвместните ви снимки или неговият часовник.

За да се подчертае момента на интимност, много дами използват в тази част елементи от фотосесия „будоар“. Някои си позволяват дори гола фотосесия. В никакъв случай обаче булката не се търкаля в леглото с булчинската рокля и със сложна вече направена прическа. Затова пригответе ефектно бельо, халат, неглиже, пеньоар. А косата оставете пусната или съберете в небрежна опашка, оставяйки няколко кичура. Будоарната сутрин на булката допуска елементи на лека еротика, придаващи нежност, тайнственост и чувственост.

Заключителен етап – обличане, тоалиране на булката. Тук вече може да се използват елементи от фотосесия с приятели, защото в кадър може да се появи приятелката ѝ или приятелките ѝ. Те ще помогнат на булката да облече роклята, да сложи воала или обуе обувките, ще ѝ помогнат да завърши финалните приготовления. Точно там, около булката, често е и нейната майка. А често – и таткото. Така че не пропускайте да направите няколко кадъра семейна фотосесия в този знаков ден за вас.

Струва ли си да се премества заснемането на фотосесия „Утрото на булката“ в друг ден, а  не в сватбения?

Въпрос, който интересува много булки. За да се вземе най-правилното решение, трябва да се претеглят всички „за“ и „против“.

ЗА

  • Фотосесията „Сутрин на булката“ насрочена в друг, различен от сватбения ден, ви позволява по-добре да се подготвите за нея, да имате време да помислите за всеки един детайл и да се отървете от фобията „колко време имам, дали ще успея с всичко???“
  • Планирана за друг ден фотосесия „сутринта булката“ може да стане истинска изненада за младоженеца.
  • Планирайки фотосесията за друг ден, можете да се обърнете към друг фотограф. И след това тези снимки приятно ще се открояват от цялата сватбена фотосесия, благодарение на специалния „почерк“ на този фотограф.
  • Сватбена фотосесия „Сутрин на булката“ в друг ден съвсем не ви ограничава във времето и дава възможност дори повече да се отпуснете.

ПРОТИВ

  • Поръчка на сватбената фотосесия „Сутринта на булката“ е допълнително перо в бюджета на сватбените разходи. В края на краищата това е самостоятелна фотосесия, която не е включена в пакета сватбени услуги и сватбена фотосесия, която се провежда точно в деня на сватбата. Освен това, ако искате да позирате в стая на хотел, ще трябва да платите отделно за стаята.
  • Не е изключено, ако снимките се проведат в друг ден, различен от сватбения, вие да не можете да изпитате и да покажете тези емоции, които ще бушуват във вас в деня на сватбата.
  • След насрочване на снимки „Сутринта на булката“ предварително не е изключено роклята да претърпи някои „бели“, което е рисковано.
  • А ако има фотосесия „Сутрин на булката“ след сватбата трябва да се провери състоянието на роклите на шаферките. Може би те ще се нуждаят от „реанимация“ J.

Как мислите, дали сутринта на младоженеца и на булката изглеждат по един и същ начин? В следваща статия в блога на Yavor Donchev Photography ще разгледаме как се подготвят за този важен ден представителите на силния пол. И непременно ще споделя идеи и полезни съвети.

Не забравяйте да прочетете първата част от темата „Сутринта на булката“, в която ще откриете интересни идеи и места за снимки!

Поръчайте сватбена фотосесия сега!

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *