Фотосесия след сватбата – чудесна възможност за красиви снимки

Плюсовете и минусите на фотосесия след сватбата, позиране в сватбена рокля и други идеи за снимки. Фотосесия след сватбата (следсватбената фотосесия) е повод за повторение на празника.

Обикновено при планирането на сватбения ден младоженците включват разходка с фотографа. Отделя се определено време за създаване на сватбените снимки с младоженците. А фотосесия след сватбата дава възможност младоженците да участват в творческия процес без оглед на време и да се почувстват по-свободно. Ето защо все повече двойки предпочитат да организират снимките след бракосъчетанието.

Какви са плюсовете и минусите на фотосесия след сватбата?

Предимства

Изборът на място е неограничен

В деня на сватбата трябва толкова много неща да се свършат и време няма! Младоженците са изпълнени с вълнения и преживявания. Всяка минута е разписана. Обикновено този ден започва много рано и завършва достатъчно късно. Затова се прави стандартен набор от места и забележителности, които да се ползват за сватбената фотосесия и има време да се посетят в рамките на сватбения ден.

Ако младоженците решат да отложат фотосесията за друг ден, бързането и суматохата автоматично отпадат и няма да са пречка за създаване на сватбени шедьоври. Не е задължително да отидете за снимки веднага на следващия ден след сватбата. Може да се организира фотосесия по време на медения месец, особено ако се планира романтична разходка или екскурзия, пътешествие.

Както и да направите страхотни снимки след това. Загорели и отпочинали младоженците ще изглеждат чудесно в сватбени костюми. По време на такава фотосесия ще имате време да посетите много интересни места.

Добър вариант ще бъде съставянето на списък с местата на вашите запомнящи се срещи. Без бързане можете да минете из забележителностите на родния град. Или дори да планирате фотосесия за друг град. Изборът на места наистина не е ограничен от времеви рамки.

Полет на фантазията

Сватбената фотосесия след деня на сватбата може да бъде изпълнена в различни стилове. Разбира се, за тази цел може да се ползват и костюми. А началото на едно ново семейство, запечатано със снимки, ще е ефектно и запомнящо се. Избирайки стила на сватбата, младоженците се ограничават в определени рамки за целия ден. Това работи добре за времето в деня на сватбата – всичко е разписано по план и няма нужда се притеснявате.

Но по време на следсватбена фотосесия може да покажете хулиганско настроение, да направите интересни и необичайни снимки. Можете да се снимате, както в природата, така и във фото студио с отлично осветление.

Няма ограничение във времето

Както знаем, след сватбения ден не трябва да се притеснявате за това, че няма да имате време за всичко, да обърнете внимание и да пообщувате с всички гости. А и така фотографът също може да се отпусне и да се отдаде на воля на музата на фотографирането. Обикновено сватбата е в почивните дни. Именно в края на седмицата се падат най-натоварените дни за професионалните фотографи. Ако снимките се насрочат за средата на седмицата, то времевите рамки няма да са толкова строги. Може да позирате и в зората на деня, и по време на залез.

Спокойна атмосфера

По време на позирането в деня на сватбата булката може да измачка роклята си, а младоженецът – костюма. А все още да предстоят празнуването в ресторанта и специалната снимка на цялото семейство! Такива нюанси липсват при снимане след сватбата. Може да си позволите почти всичко.

Няма нужда да се бърза с грима, прическата. Спокойната подготовка спестява нерви и допринася за създаването на благоприятна атмосфера.

Когато над двойката не виси дамоклевия меч „Няма да успеем!“, те позират по-добре, по-голямо внимание отделят на детайлите. А и просто може да се направят много повече снимки, от които после да се изберат най-добрите кадри.

Ако не се притеснявате, че ще измачкате или замърсите роклята и костюма, то могат да се създадат истински шедьоври на изкуството. Снимка с дървета, върху есенни листа, в снежното царство, около езерото – всички тези теми отпадат, ако трябва да се върнете на сватбената маса в приличен вид.

Минуси на фотосесия след сватбата

Едно от неудобствата на такава фотосесия е, че младоженецът отново трябва да бъде в костюма, а булката в сватбена рокля. От което следва, че е необходимо внимателно да се отнасяте към сватбената рокля по време на сватбената церемония. Отново ще трябва да се облича така, сякаш това е единственият път в живота ви. Въпреки това, някои двойки дори няколко години след сватбата, пътувайки из интересни места, вземат със себе си сватбените тоалети. Ако сте във Венеция, например, ето ви шанс за романтична фотосесия.

Още към минусите може да се отнесе и стереотипа, че сватбената фотосесия трябва да бъде точно в деня на сватбата. „Няма да ни разберат“, ще кажат много двойки. Въпреки това, струва си да опитате. Най-важно е настроението и решението на самите влюбени. Ако и двамата са „за“ спокойна обстановка и качествена фотография, то с лекота изберете интересна фотосесия след сватбата

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *