30 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КАДЪРА ЗА СВАТБЕНИЯ АЛБУМ – СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ

Вашите сватбени снимки трябва да бъдат не само красиви – те трябва да разказват историята на вашия сватбен ден. Трябва да се уловят и емоциите на гостите, и първият ви танц и още много ценни моменти. Можете да помогнете на фотографа с вашето вдъхновение и с идеи за най-интересните моменти от сватбата. Представям ви цели 30 идеи, за да получите своите уникални сватбени снимки.

1.   Предсватбени емоции

Сутринта, докато сте в тревожно очакване на сватбения кортеж, със сигурност се замисляте как ще протече този ден, за напътствията на родителите, за сватбата на най-добрата ви приятелка или за весели моменти, прекарани с бъдещия ви съпруг, а и за какво ли още не. Помолете фотографа да хване емоцията ви, снимките ще са неповторими.

2.   Обличането на булката

Задължително направете снимка на обличането при тази щастлива стъпка в живота ви. Нека това да бъде кадър при самото обличане на роклята, поставяне на грима или оформяне на косата.

3.   Сватбената рокля

Твоята сватбена рокля е резултат на много търсене, избиране и мерене – това е онзи елемент, който ще бъде в центъра на вниманието през целия ден. Не забравяй да го снимаш отделно.

4.   Обувките на булката

Още един елемент от твоя сватбен тоалет трябва да остане завинаги запечатан.

5.   Сватбената прическа

Не подценявайте прическата в деня на сватбата: кадри с прическата на самото ѝ съвършенство при направата до това как тя ще загуби своята идеалност по време на танци, са от серията must have.

6.   Снимка, достойно за модно списание

В сватбения албум непременно трябва да имате снимка, където ще бъдете просто „уау!“. С течение на времето тези снимки ще ви бъде особено приятно да разглеждате.

7.   Обличането на младоженеца

Обличането на младоженеца е също толкова интересно, както и на булката. Да не казвам повече, имайки предвид как реагират мъжете при подобни събития и колко забавни реакции има.

8.   Елементи на костюма

Мъжкият образ е не по-малко важен, отколкото женският. Снимки на най-вълнуващите части на сватбения тоалет на жениха са в целта: бутониера, копчета за ръкавели или обувките.

9.   Сватбените халки

Когато фотографът прави снимка на сватбените халки, не забравяйте да добавите и своя годежен пръстен.

10.   Признание в любов

Снимка на мило признание в любов ще бъде чудесно допълнение към сватбения фотоалбум.

11.   Снимка на булчинския букет

Разбира се, този луксозен сватбен аксесоар трябва задължително да влезе във фотоалбума, дори два пъти. Първо, когато го държите вие, а след това как го хваща вашата последователка.

12.   Черно-бяла динамична снимка

Динамичните снимки винаги са сред най-ярките и интересни, а изпълнението им в черно-бял вариант е неоспорима класика.

13.   Първото впечатление

Вие сте станала рано и сте се гримирала? Нека фотографът запечата емоциите на младоженеца, когато ви види за първи път в деня на сватбата.

14.   Трогателни семейни снимки

Със сигурност ще се снимате с родителите си. Но тук говорим за снимки с репортажен характер, когато приемате поздравления и думи на радост от близките си, благодарите им за грижите и добротата. Такива снимки ще са много искрени и топли.

15.   Снимка със свидетелите (кумовете)

Свидетелите може би са и едновременно вашите най-добра приятелка или приятел, така че в един сватбен албум задължително трябва да има подобен фотос.

16.   Деца

Децата са най-хармоничните и фотогенични същества на света. Помолете фотографа да направи подобни снимки за сватбения албум.

17.   Само момчета

Колективна снимка на младоженеца с приятелите му просто е задължителна за вашия фотоалбум. Както и снимка на булката с приятелките ѝ.

18.   Детайли

На вашата сватба със сигурност ще има особености, които я отличават от другите. Може да решите да яздите кон или да искате да вземете със себе си любимото си куче Чарли – такива моменти задължително трябва да бъдат отразени във вашата сватбена фотокнига.

19.   Сватбените покани

Нека вашите покани за сватбата се видят не само от гостите.

20.   Вашата най-важна целувка

„Обявявам ви за съпруг и съпруга. Можете да целунете булката“. Този кадър с първата ви „законна“ целувка също е от категорията must have.

21.   Снимка: „Ние го направихме!“

Тази снимка ще бъде много сполучлива.

22.   Сватбените декорации

Ненапразно с вътрешния декоратор сте се старали да украсите сватбената зала: запечатайте резултатите от своите усилия.

23.   Общ вид

Задължително направете обща снимка на мястото, където е организирано тържеството, за да можете след години в детайли да си спомните вашия празник.

24.   Сладка маса

Снимка на масата със сладкиши или блюда много „вкусно“ ще се впише във вашия сватбен фото албум.

25.   Всеобщото забавление

Когато гостите се забавляват е страхотно и интересно.

26.   Подаръците за гостите

Ако сте приготвили малки подаръци на гостите, задължително направете снимки на вашите изненади.

27.   Снимки с организаторите

Не забравяйте да се снимате за спомен с вашите организатори на сватбата: видео оператор, водещ, фотограф, както и DJ, сватбен агент. В края на краищата именно тези хора са направили вашата сватба незабравима.

28.   Снимка от засада

Малко шпионски кадри чудесно ще се вместят във вашия сватбен албум.

29.   Първият танц

Разбира се, снимка на първият ви танц задължително трябва да присъства във фотоалбум.

30.   Сватбената торта

Снимка как разрязвате сватбената торта няма как да не влезе в албума.

Портфолио- Сватбена фотография

Cватбен албум /фотокнига/

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

Вашият коментар