ЕСЕННА СВАТБА – ОФОРМЛЕНИЕ, ИДЕИ, СЪВЕТИ

Оформление за есенна сватба – идеи, съвети

Есенната сватба предлага на младоженците богата почва за проява на фантазия. Есенните месеци са изпъстрени с богати дарове и прекрасни есенни пейзажи. В древни времена сватбата през септември, октомври е била най-предпочитана, защото по това време има огромна палитра от цветове.

Започнете с поканите

Покана формира у човека настроението, което ще определи и атмосферата на празника. Не е необходимо да избирате обичайните официални бланки, тъй като есента не е време за сериозност! Направете покани във форма на дъбов лист или капчици дъжд, използвайте изкуствено състарена хартия, не забравяйте за символиката на есенните месеци (ябълки, орехи, кестени и др.).

Букетът на булката за есенна сватба

Този атрибут е задължителен, символичен. Златисто-червената-кафява гама, която е класика, е универсален избор, но защо да не експериментирате? Например, добре ще изглеждат по-светли цветя на снимките. Нека да разгледаме няколко примерни варианта, които ще бъдат чудесен избор за вашата сватба:

  • Много подходящ избор ще бъде допълнение на букета с малки слънчогледи.
  • Далии (гергини), гербери, астри – тези цветя изглеждат не по-малко удачно. Есенни листа и шишарки ще допълнят тази цветова гама.

Не пренебрегвайте помощта на опитен цветар / флорист /, който ще подходи не само професионално, но и с доза творчеството. Нека имате оригинален букет!

С какво да отидете на есенна сватба

За начало се уверете дали има някакъв дрескод. Като цяло той решава избора на тоалет. В случай, че дрескод не е предвиден – дай своето предпочитание на сдържан тоалет в жълти, кафяви, бежови нюанси. Също страхотно изглеждат сиви костюми и рокли. С „виновници“ за тържеството нещата са малко по-сложни.

Роклята на булката е централният елемент, който не само е декоративен, но и е най-важният, привличащ погледа. През есента не е много уместно да сте с къса рокля с дантела, а иначе всичко се ограничава единствено от вашето въображение. Нека се спрем на няколко пункта:

  • Цветът не е задължително да бъде бял. Като алтернатива могат да се използват нюанси на айвъри, слонова кост, бежово и кремаво.
  • Кадифе и брокат – това е идеалната материя за тоалет, тъй като придава особена елегантност и статус. Перфектно се комбинира с колани или цяло наметало. Декоративна корона или луксозен воал ще направят образа завършен, превръщайки булката в истинска кралица!
  • Допълнителните аксесоари могат да включват венци, различни позлатени елементи.

Не трябва да забравяме и за тоалета на младоженеца. Основният цвят трябва да бъде топъл, от меки тъкани, с много изчистена кройка. Ярък детайл от типа на бутониера или вратовръзка, ще изглежда доста подходящо и на място. Съвсем не е задължително да се направи избор в посока класически черен цвят, тъй като бежово, кремаво или сив тон се вписва идеално в есенната атмосфера.

Приятелките на булката (шаферките) също трябва да изглеждат съответстващо и ярки тоалети в жълти нюанси са неразривна класика. Предпочитате нещо по-скромно? Нека да е виолетово, лилавеещ оттенък. Роклите трябва винаги да се комбинират помежду си, за да има хармония.

Идеи за тематична есенна сватба

  • Сватба в стила на Хелоуин ще бъде уместна, ако вашата сватба е насрочено за края на октомври. Такава идея ще подхожда далеч не на всички, но ако вашата компания обича да комбинира приятното с веселието (а и родителите не са против), тогава тази идея е една от най-добрите.
  • Сватба в селски стил изглежда много стилно.
  • Каубои и гангстери – това е вариант за любителите на артистичното и креативното.

Идеи за есенна сватбена фотосесия

Такова изобилие от цветове като през есента едва ли има. Имате колоритен природен фон – използвайте го максимално! Подходящ избор ще бъде фотосесия на полето, в гората, парк или до езеро, водоем. Ако е избран вариант 2 – помолете фотографа да улови парче от небето. Започва да вали? Това е плюс, а не минус, тъй като дори и в облачно време снимките са особено романтични.

Като добавка можете да използвате топло одеяло, кошница с ябълки, декоративни листа, цветя, чадъри. Страхотно изглежда изкуствен листопад, а букети от листа са класика. Подобни снимки гарантирано ще привлекат вниманието на всеки, който разглежда вашият семеен албум.

© Сватбен фотограф Явор Дончев

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com
Сватбена фотография » Блог » ЕСЕННА СВАТБА – ОФОРМЛЕНИЕ, ИДЕИ, СЪВЕТИ

1 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *