Роберта Балет „Изпратени от звездите“

Роберта Балет

Създателката и неизменна ръководителка на „Роберта балет” – Роберта Джурова отново ще разкаже приказка в Зала 1 на НДК. На 15 май танцьорите й на възраст от 3 до 30 години ще представят „Изпратени от звездите” – притча за Светлината и Тъмнината и победата на Любовта.

По деликатен, но разчувстващ начин чрез изящни движения и акробатични изпълнения ще бъдат представени парещи теми като отчуждението в семейството, кражбата, завистта и клюките, насилието в училище, войната, отегчените майки и недоволните деца.

В последния сюжет ще се включат родителки на малките балерини, които никога не са се занимавали с хореография. След като се изявят на сцената, те ще слязат, за да седнат на първия ред, за да аплодират отрочетата си. В танца против изсичането на горите пък ще се намеси баща, който ще размахва бутафорна резачка.

Както с всеки свой спектакъл Роберта Джурова разказва история, а не просто навързва отделни танци. Този път Властелинът на Вселената ще признае, че преди хилядолетия е пуснал на земята чувството Любов и всички живеели щастливо, обгърнати от ласкавия й пашкул. Негови дъщери са Светлината и Тъмнината. По-лошата от тях в отегчението си отваря буркана на тъмните сили и злините плъзват сред хората… Добрата новина е, че след много перипетии (и красиви танци) Любовта побеждава.

След представлението танцьорите на Роберта Джурова заминават на световното .първенство по танцово шоу, където седем пъти са били шампиони и имат 29 купи в различните категории.

Очаквайте галерия със снимки от спектакъла  „Изпратени от звездите“

Галерия със снимки от спектакъла тук…

Сваляне на снимки тук..

2 comments

Comments are closed.