КАК ДА ОБЛЕЧЕТЕ ДЕТЕТО ЗА ФОТОСЕСИЯ ПРИ КРЪЩЕНЕ

Може би най-важният въпрос за всяка майка – как и с какво да облече детето за кръщаването му? И дори най-всезнаещият – google, не намира отговор на този въпрос? Затова реших да ви дам собствен и надявам се полезен отговор. Благодарение на  опита си мога да дам препоръки, които работят на 100%. Разбира се, винаги можете да поръчате готов детски комплект за кръщене. Но какъв трябва да бъде? Ще разберете след като прочетете тази статия.

Главната подробност – трябва да се започне от това как ще бъде кръстено детето ви. Има различни възможности за пълно и частично потапяне.

  • Ако детето ще бъде потопено напълно – трябва да се вземе втора (резервна) шапчица. Косата му ще изсъхне бързо, но все пак е по-добре да заложите на сигурно и след миропомазването да му сложите една тънка шапка, а преди да излезе на улицата да я замените с нова суха. Особено в зимния период на годината и при прохладно, влажно време.
  • Така също, ако кръщенето е предвидено през студения сезон, ви препоръчвам да вземете със себе си и едно малко одеяло. След потапянето на детето, се увива в пелена, но тя бързо попива водата и става влажна. Следователно, над кръщелната пелена можете да сложите едно одеяло, което предпазва бебето, детето от студа. Одеялото може да бъде всякакво, но за предпочитане, разбира се, да е светло, в един тон, за да не се превърне в ярко, контрастно петно на снимките. Тук е важно да не се прекалява и да се помни, че приятна, комфортна температура за бебето е 18 градуса. При температура на помещението 17+ пак вземете одеяло, тъй като, ако кръщавате вашето дете в общ храм, където редовно влизат външни посетители, много вероятно е да става течение и има риск детето да настине.
  • При случаи, когато детето не се потапя напълно. При такъв вариант обикновено то се съблича частично. Крака, ръчички, главата трябва да са открити. В такъв случай вие ще трябва да изберете дрехи така, че да може безболезнено, бързо и лесно да се открият тези части на тялото. Защото всички знаем как обикновено децата не обичат да ги обличат и събличат. Това означава – никакви ританки, чорапогащници под бодито, затворени гащеризони и други подобни сложни за събличане и обличане дрехи. Това е важно, ако не искате да събличате детето напълно.
  • Много е важно да вземете втори комплект дрехи. По време на кръщенето водата може да попадне във вратлето, ръкавите или панталонките. Трябва да бъдете подготвени за факта, че Отецът е ще намокри дрехите на детето ви. Това не винаги се случва, но по-добре да се застраховате.

Надявам се, че от опитът на проби и грешки на моите клиенти ще ви помогне да изберете удачни кръщелни дрешки за вашето дете. По мое мнение правилно подбраните дрехи за кръщенето са 50% от успеха за по-спокойна и радостна церемония! А другите 50% – запомнящата се фотосесия на кръщенето! Надявам се, че съм ви бил полезен.

Направи запитване за фотосесия на кръщене сега!

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

1 comment

Comments are closed.