ФОТОГРАФ ЗА КРЪЩЕНЕ – КАКВО ВКЛЮЧВА ФОТОСЕСИЯТА

Кръщаване на дете… Колко асоциации веднага изникват в главата само като чуете тези важни думи! Понякога именно кръщаването е празникът, при който става запознанството на детето с цялото голямо семейство. За разлика от родилния дом, където майката с малкото дете често посрещат само щастливия баща, баби и дядовци, кръщението е събитие, където са поканени по-широк кръг от хора, участващи в появата на новия член на семейството: чичовци, лели, братовчеди, сестри, и, разбира се, кръстници. И в този случай фотосесия на кръщенето ще се превърне във важна страница в историята на семейството.

Фотография на кръщене: избор на храм

Разбира се, от духовна гледна точка е идеален вариант, когато семейството има духовен баща. И неговата служба в определен храм от само себе си решава въпросът с избора на място за кръщаване. Но ако още нямате духовен наставник и личен приоритет по отношение на храма, можете да обърнете този факт в плюс от гледна точка на провеждане на фотосесията на кръщенето.

Най-красиви снимки се получават в големи светли църкви. За да имате и да ви останат добри, топли и светли спомени за този важен ден, изберете красив голям храм.

Често за родителите е изненада, че е възможно да се договарят за провеждането на кръщенето в голям храм, а самото причастие се провежда в малки и невзрачни помещения. Ако ви е важна фотосесията по време на кръщенето, избягвайте този вариант, чрез намиране и уговаряне предварително къде ще се проведе тайнството. Освен това, задължително обсъдете с отеца възможност за присъствие на фотограф и снимане по време на обредите.

Фотосесия на кръщене: избор на дрехи

Правилно подберете дрехи за обредите на Кръщението. Кръщелни дрешки за бебето, които по традиция се купуват от кръстниците. Но ако закупите такова облекло, трябва да бъде предварително, за да имате време да го изперете.

Не забравяйте и тази подробност – да вземете със себе си от дома си ново, по-светло и достатъчно голямо одеялце за бебето – то ще се окаже в повечето от кадрите. Предварително можете да напомните на всички гости на обреда за това, че в храма е по-добре да бъдат облечени с дрехи в спокойни тонове, а жените е добре да са облечени с подходящи поли и рокли. Тъй като тайнството на кръщенето е празнично събитие, то светлите облекла на гостите и роклите при жените са за предпочитане пред останалите тоалети.

Настроение, настройка за обреда на кръщенето

Тайнството на кръщенето – това е специален момент в живота на детето и близките му. Често се случва, че в обреда по кръщаването попадат хора, които не са вярващи. Тяхното вълнение и общи усещания по време на тайнството могат да бъдат разбрани: желанието да разберат какво се случва, може да има скованост от неразбиране, тревога за бебето, което се потапя във вода (особено ако навън не е лято). Опитайте се предварително да настроите всички участници в обреда, че кръщенето е не само църковно тайнство, но и светъл празник за цялото семейство. А това означава, че да се усмихва по време на обреда на никого не се забранява.

Фотография кръщенета и не само

Освен фотосесия на кръщенето, мога да предложа да направите портретни фотографии на участниците в обреда: на бебето, на неговите баща и майка, кръстниците, както и гостите. Като се има предвид, че след кръщенето бебетата обикновено веднага заспиват, за да се извърши тази фотосесия е по-добре да се срещнете с фотографа в храма половин час преди началото на обреда.

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

ФОТОГРАФ ЗА КРЪЩЕНЕ, ФОТОГРАФ ЗА КРЪЩЕНЕ – КАКВО ВКЛЮЧВА ФОТОСЕСИЯТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *