СУТРИНТА НА БУЛКАТА – ФОТОСЕСИЯ ПРЕДИ СВАТБАТА – ЧАСТ 1

Сутринта булката: фотосесия преди специалното събитие

Къде и как да започне този ден, който чака почти всяка жена? Как да се предадат емоциите от подготовката за среща с бъдещия съпруг? Кой може да помогне? Разбира се, на помощ ще дойде сватбен фотограф Явор Дончев с фотосесия, а тук ще разкрия някои от тайните на сватбената сутрин.

Сутринта на булката: идеи за места (локации) за фотосесия

Снимките за сутринта на булката могат да се проведат на различни места. Като локация можете да изберете родния си дом, хотел, фотостудиото на Yavor Donchev Photography, салон за красота, гора, поляна, морски бряг, парк, планина… Нека да разгледаме някои възможности, имайки предвид предимствата и недостатъците, за да изберете идеалното място за фотосесия за сутринта на булката преди сватбата.

·      Сутрин в дома на булката

Обстановката в дома, където всичко е познато, е плюс. Освен това, всичко необходимо ще бъде под ръка. И все пак тази локация за фотосесията не е най-добрият вариант. Може да възникне проблем с осветлението. А и много вещи ще трябва да се подредят, преместят или махнат, за да има достатъчно място за добра сватбена фотосесия.

·      Сутрин на булката в хотел

Една от най-популярните локации за провеждане на сватбена фотосесия за сутринта на булката. Трябва да се погрижите в стаята да има всичко необходимо – дрехи, аксесоари, свързани с тях атрибути. Фотосесията „Сутринта на булката“ ще е успешна, ако се намери стая с добро осветление и интересен интериор.

Защо изборът на хотел е добър? Не трябва да се притеснявате за подготовката на сватбена рокля и за закуска. За вас всичко това ще направи персоналът на хотела.

·      Сутрин на булката във фотостудио Yavor Donchev

Тук има всичко необходимо за една фотосесия: модерно оборудване и техника, професионални фотографи, комфортни условия за героите на фотосесия (гримьор, приятна обстановка, чай, кафе). И не е нужно допълнително да търсите гримьор. Нашият гримьор не само ще създаде желания образ, но и в рамките на фотосесията ще бъде винаги наблизо, готов във всеки момент да поправи грима.

·      Сутрин булката сред природата

Това едва ли е подходящ вариант за снимки на булката по време на студения сезон. Въпреки това, в този случай фотосесията може да премине, например, в селска къща, където има възможност да се направят няколко кадъра „сред природата“.

Какъв друг дискомфорт може да възникне? Има вероятност от петно на роклята на булката преди началото на церемониятаJ. А снимки в горещ ден имат отрицателно въздействие върху грима. Но ако много искате и имате възможност да организирате нещо подобно, защо не?

Как да се подготвите за фотосесия „Сутринта на булката“?

Сутрин на булката е фото илюстрация на етапите от подготовката на най-важното събитие в живота на всяка жена. Така че, трябва да се вземат предвид много детайли.

Не забравяйте, че героинята от „Сутринта на булката“ сте вие. А това означава, че трябва да бъдете готови още преди началото на тази фотосесия. Погрижете се за професионален грим и прическа, посетете и салон за красота, за да подготвите кожата и да се отпуснете. Не забравяйте за маникюра и други бюти процедури.

Роклята за този вид сватбена фотосесия играе важна роля. Тя трябва да се постави на специална закачалка или манекен. Под ръка трябва да бъдат годежните пръстени, обувките, чантичката, було, воал, ръкавици… Всички тези елементи могат да вземат участие в сватбената фотосесия „Сутрин на булката“. Всички аксесоари е добре да се сложат на едно място, за да не се губи време в търсене.

Ако планирате фотосесия в дома или в стая на хотел, добре е да предоставите на фотографа възможност да оцени пространството преди това. Освен правилното осветление, фотографът се нужда от пространство, свободно за „маневриране“ по време на фотосесията в търсене на ефектни кадри.

На какво да се обърне внимание при избора на място за заснемане сутринта на булката?

Стените в помещенията трябва да бъдат в светли и неутрални нюанси. Ярките и пъстрите по-добре да се избягват.

Предварително помислете какви допълнителни елементи искате да използвате по време на фотосесия. За такива могат да се ползват книги, часовници, играчки, икони или други, за които съставете списък, който да представите на фотографа. Може той да реши да се премахнат някои елементи по обективни професионални причини.

И най-важното: направете ясен тайминг – колко време ще ви трябва за всички сутрешни дейности (закуска, прическа, грим, бюти-процедури, фотографиране и т.н.). Правилното разпределение на времето ще ви помогне правилно да планирате сутринта на булката, а и фотосесията в хотела, дома или фотостудиото да премине в спокойна атмосфера.

В хода на подготовката си струва да помислите за тези хора, които ще ви помогнат да изглеждате прекрасно. Погрижете се за масичката за нещата на гримьора, фризьора, за допълнителен източник на светлина, огледалото да е достатъчно голямо, пригответе удължители, разклонители, проверете всички контакти. Също така можете да приготвите любимата си музика. Няма да са излишни конец с игла, лепенки. Чай, кафе, вода, сандвичи – по желание.

Очаквайте и втората част от съветите за подготовка и провеждане на фотосесия „Сутринта на булката!“

Поръчай сватбена фотосесия „Сутринта на булката“ сега!

Комфортът ще бъде гарантиран. Ще остане само да позирате!

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *