СУТРИНТА НА МЛАДОЖЕНЕЦА – ФОТОСЕСИЯ В СВАТБЕНИЯ ДЕН

Сутринта на младоженеца: фотосесия в деня на сватбата

Разбира се, дори и в една мъжка фотосесия не може да се мине без невидимото присъствие на дами. Известно е, че дамите вземат най-активно участие в решаването на основната част от организационните моменти в хода на подготовката за сватбата. Така че, фотосесията „Сутринта на младоженеца“ обикновено се провежда под строгия контрол на булката. Тя не е задължително да присъстват при това. Достатъчно е да обясни на фотографа своите идеи и очаквания.

МЯСТОТО НА СРЕЩАТА

Препоръчително е да се откажете от домашния адрес. Особено, ако в апартамента има предимно стари мебели, килими и няма достатъчно място. Най-добре е да проведете фотосесията „Сутринта на младоженеца“ в студио или да изберете за място изцяло мъжки апартамент. Един от най-популярните варианти за фотосесия е стая в хотел. За предпочитане е строг интериор и сдържан стилен дизайн, който да подчертае присъствието на мъжете в кадър.

Ако искате да спестите пари за подарък на булката и някой от вашите познати има приличен апартамент, давайте! Тоест, възползвайте се от шанса. За да премине фотосесията на младоженеца в един апартамент, квартира, къща успешно, организирайте максимално пространство и се погрижете за достатъчно светлина.

Най-добре е предварително да поканите в това място фотографа. Той ще хвърли едно професионално око и ще каже кое да се махне, какво да се сложи…

Уточнете с булката стил на вашата сватбена фотосесия. И помолете за помощ при избора на място, което да не се откроява рязко на фона на цялата фотосесия в деня на сватбата.

КАК ДА СЕ ДЪРЖИТЕ В КАДЪР

Ако при дамите има множество възможности за дейности в рамките на фотосесията „Сутринта на булката“, то при младоженците не винаги е така. И те не знаят, не разбират какво толкова да правят или как да се държат в кадър. Можете да се обърнете за съвет към булката – как тя би искала да види своя бъдещ съпруг на тези снимки. Още по-добре е да потърсите съвет от фотографа.

Най-често за фотосесия на младоженеца се позира с вратовръзка, копчета за ръкавели, с часовници… Може да се разположите в удобен фотьойл или кресло с чаша кафе и да позволите на фотографа да улови естественото ви „аз“ в това занимание. Още идеи – присъствието в кадър на любимата ви. Например, на снимка на нощното шкафче до креслото…

КОМПАНИЯТА

Както и във фотосесията „Сутринта на булката“, фотосесията на младоженеца предполага не само солово позиране. В кадър до младоженеца може да се появят неговите родители, братя, сестри, приятели. По-добре да не позират всички заедно. Разделете кадрите на такива с родителите, с брат ви, с приятел…

На тези снимки вашите роднини и приятели трябва да бъдат в официално облекло – не подхожда да се виждат полуголи тела или маши за коса, въпреки че… Всичко зависи от вашето настроение и стил на празника.

ЗА ИСТИНСКА ОРИГИНАЛНОСТ 

Една от оригиналните идеи е да се организира обща или паралелна фотосесия на младоженеца и на булката. Защо да не се отклоните от „общоприетите“ стандарти? Такива кадри се получават вълнуващи, нежни и пълни с трепетно очакване за важния за вас момент.

Само си представете… булката и младоженецът се събуждат заедно. Той ѝ помага да си облече роклята като я целува по врата. А някой внимателно и грижливо му подава папийонката… освен това, решавайки се на такава двойна комбинирана идея, ще премахнете необходимостта да се търси още една локация за сватбени снимки.

ПОДГОТОВКА

Фотосесията „Сутринта на младоженеца“ може да се проведе точно в деня на вашата сватба. При такъв график има положителни и отрицателни моменти. Както и в случая с фотосесията „Сутринта на булката“, рискувате да не ви достигне време.

А в края на краищата и от вас като младоженец зависи доброто разположение на духа на любимата ви жена. Заслужава ли си да рискувате да загубите време и да закъснеете за самата сватбата дори и с пет минути, оказвайки се в неприятна ситуация.

Така че, помислете за вариант да организирате подобна фотосесия на „сутринта на младоженеца в деня на сватбата“ няколко дни преди това събитие. Разбира се, избягвайте да планирате фотосесия на следващия ден след ергенско парти. 🙂

За да мине фотосесията успешно, предната вечер и ден си осигурете релакс. Най-малкото се наспете. Вземете със себе си всичко необходимо за снимките и не забравяйте за доброто настроение! Всичко останало ще направим професионално в Yavor Donchev Photography!

Обичайте и бъдете обичани!

Поръчайте сватбена фотосесия

СВАТБЕН ФОТОГРАФ ЯВОР ДОНЧЕВ +359 898 461506

При пре-публикуване на статията трябва да сложите линк на източника: https://fotografsofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *